Sponsordiner met Israëlische topchef

Woensdag 17 mei 2017 vond in De Koningshof een luxe sponsordiner plaats voor Stichting Aleh. Aleh is een stichting welke zorg draagt voor kinderen in Israël met een ernstige meervoudige handicap.

Het bijzondere aan dit sponsordiner was het feit dat topchef David Biton speciaal vanuit Israël naar Nederland was gekomen om samen met onze koks het diner te bereiden. David Biton is Executive Chef van het beroemde restaurant La Regence van het King David Hotel in Jeruzalem, dat bekend is van vele bekende personen die hier zijn wezen dineren en wie hier hebben overnacht.

De koks van onze vaste cateraar, en tevens zusterbedrijf, Willem de Boer Food & Events zijn al in oktober vorig jaar begonnen met de eerste voorbereidingen. David Biton was ook toen overgekomen naar Nederland.

Chefkok Harry Schrijver, culinair manager Erwin Stroo en chef Biton uit Jeruzalem hebben in de tussentijd diverse culinaire visies en bereidingsmethoden met elkaar gedeeld. Begin dit jaar is de kok wederom naar Nederland gekomen en samen met de Nederlandse koks naar de groothandel geweest om Nederlandse producten aan de Israëlische producten te koppelen. Na verschillende proefronden is een perfect culinair samengesteld.

Harry Schrijver: “Biton weet ons steeds weer te verrassen met zijn kennis en kunde. Het is heel inspirerend hoe hij te werk gaat. Alles wat er in het bekende restaurant La Regence gemaakt wordt, wordt opgebouwd uit enkel grondstoffen. Als voorbeeld geef ik bonbons. Zelfs de chocolade welke gebruikt wordt maakt Biton (met zijn crew) zelf. Wij doen dat niet omdat het te arbeidsintensief is: deze manier van bereiding vraagt simpelweg te veel personeel. Wel selecteren wij zorgvuldig de producten welke we gebruiken. Voor dit diner doen wij het echter wel op Bitons manier. Het is bijzonder om zo’n diner te mogen bereiden, zeker onder leiding van deze topchef.” 

Al met al een leuke, bijzondere en leerzame ervaring voor de koks. Ook de beste koks kunnen blijven leren en ontwikkelen.

Copyright © De Koningshof 2020 | Gerealiseerd door DIXID