A Night in Vegas

'It's now or never! Trek je blue suede shoes aan en beleef het grootste Elvis spectakel ter wereld!

Lees meer

Hoe is het bruidsboeket ontstaan?

Wie kiest er eigenlijk het bruidsboeket? Tegenwoordig kiest de bruid haar eigen boeket, dit is zodat ze zeker weet of het mooi past bij haar trouwjurk. Dit was niet altijd het geval, vroeger was het de taak van de bruidegom om het bruidsboeket uit te zoeken. Hij verraste dan zijn bruid op de dag van de bruiloft met een boeket van bloemen naar zijn keuze.

Het eerste bruidsboeket

Het bruidsboeket is ontstaan in de Romeinse tijd. Alleen in die tijd bestond het bruidsboeket uit kruiden, graan en specerijen. Het boeket had niet voor niks een sterke geur, de romeinen geloofde dat de geur kwade geesten zouden afschrikken. Ze geloofden ook dat graan een teken van vruchtbaarheid was en daarom mocht graan in een bruidsboeket niet ontbreken.

De roos

In de Victoriaanse tijd is sprake van de eerste bruidsboeketten met bloemen zoals we dit nu kennen. Er was in die tijd nog geen grote diversiteit aan het gebruik van bloemen in het boeket. De enige bloem die in een bruidsboeket verwerkt werd was de roos. Later begonnen bruiden steeds meer te variëren met verschillende bloemen en werd de betekenis van de bloemen steeds belangrijker.

Veel mogelijkheden

Tegenwoordig hebben bruidsboeketten een grote diversiteit aan bloemen. Er is veel mogelijk, zowel in bloemsoorten als in vormen. Bruiden kiezen hun bloemen voor het boeket op basis van kleuren, smaak en combinaties. Alles word op elkaar afgestemd, het boeket moet bij het thema van de bruiloft passen.
Download trouwbrochure
Copyright © De Koningshof 2023 | Gerealiseerd door DIXID